Fruity Strawberry Heart

Saturday, May 29, 2010

cuti yg suam2 kuku.....

assalamualaikum......................ari ni saya ada sedikit kelapangan utk mengupdate blog kesayangan saya ni (busy benor ler gaya nyer...kehkehkeh).almaklumlah sejak mr hubby ada kt umah ni,ari2 saya jd sibuk...bknnyer apa klu duk sorang 2 saya x payah masak,basuh baju pn seminggu sekali.kemas umah pn sama.klu bersepah sgt barulh saya kemas.but since my hubby ada ni,memasak,mengemas,membasuh dan segala mcm keje umah kenalah buat sbb my hubby ni jenis pengemas orgnye.nasib baiklh dia rajin gk tlg saya...(tq abg)...wlubgmanapun,saya gembira sbb bkn slalu saya dpt berbakti pd suami terchenta ni kn....
                                          

cuti yg suam2 kuku......hehehehehehehe sbb apa????sbbnyer,saya x kemana-mana pun...just lepak2 kt umah n g kenduri kawen.....my hubby kata x de mood nk jln2 soo...................sgala outdoor xtvt dibekukan......tension gak sebenarnyer......ingatkan blh ler cuti2 malaysia..........mcm jeles jer dgr org g cuti sana-sini.................

esok.....apa saya nk buat ye????????????emmmmmmmmmmm........rasa2nyer esok saya nk g main bowling ler.....moga mr hubby nk ler join sama.bkn apa mcm xbest je jln tanpa dia kan....kang org kata ada suami tp berlagak mcm xde suami lk kang.....
                                         klu duk terperuk je kt umah nanti blh jd mcm kura-kura ni...
oklh....mata ni mcm dh nk tutup jer....jom kita tidooooooooooooooooo




Monday, May 24, 2010

ashraf oh ashraf

wahhhhhhhhh.....sudah berapa hari blog saya ni x diusik  ....bkn apa,sejak dua menjak ni busy yg amat....busy dgn keje yg xpernah nk siap....pg kt skoll,blk sambung lk dgn keje2 umah....mcm nilh klu dh namanye WANITA BEKERJA....dr buka mata smpi le nk tutup mata keje....keje...
( pjg lak saya membebel)
berbalik pd entry saya kali ni....mcm pelikkan!!!!sapa si ASHRAF ni????????ahli muzik??majestret??doktor??......bknnnn..... ashraf ni 1 of my students.dia ni budak prasekolah....klu tgk dr fizikalnye,bdk ashraf ni tersgt le comelnyer......putih,muka bersih ( xcomot),dannnn chubby...(ni yg paling saya suka kt dia ni)...
tp......ada tpnyer.ashraf ni teramat ler NAKAL dlm kelas......masuk je kelas,kejenye mesti kacau kwn2..smpi nagis kwn dia dikerjakannyer.....bila tiba masa saya ngajar dia,saya akan letakkan dia disebelah saya supaya dia x mengganggu org lain....dia dgn bangganyer duduk kt sblh saya....mcm 2lh ari....sbb klu di biarkan dia nanti semua kwn2 dia x blh buat keje...

1 ari tu saya tanya dia,knapalh nakal sgt????korang nk tau apa jawapan dia????

"cikgu,klu kita buat baik nanti cikgu dh x bg kita duduk sblh cikgu.kita nk duduk kt sebelah cikgu...best"

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee............................................................

jwpn yg buatkan saya rasa nk ketawa,marah dn mcm2 lg....
ashraf ooooooooo ashraf.....  

Tuesday, May 18, 2010

frust..:(((

eeeeeeee............................

saya memang frust......nk tau sbb apa?sila baca cerita seterusnye...

*

*

*

*

*

*
begini kisahnye.............smlm my school buat majlis sambutan hari guru...kn 16 mei jatuh hari ahad,so majlis sambutan 2 pun di buat smlm.jd saya dgn penuh semangatnye telah menepah baju yg baru ( nk melaram le konon2nye ni )...
*

*

*

*

*
soo ari ahad mlm 2 slps saya iron baju,saya tanyalh hubby saya yg tersyg dimanakah letaknye camera saya....dia tanya nk buat apa?saya jawab "esok org nk bergambar sakan dgn kwn"....then.....my hubby ckp "KAMERA ITA ROSAK LE.ABG TERENDAM DLM AIR LAUT MASA KT KAPAL ARI TU"!!!
*

*

*

*

*
eeeeeeeeeeeeeeeeee..........rasa nk meletup saya dgr jwpan en.hubby saya 2..........then saya ckp...esok x kira apa yg berlaku,saya nk guna DSLR dia....tp dia senyap jer...........nk kata bagi pun tak.nk kata x bagi pun tak......xper....saya masih bersabar and saya ishtiharkan PERANG DINGIN dgn dia.....
*

*

*

*

*
tp anda semua jgn bimbang...xde lh sampai pinggan mangkuk melayang pun....cuma mendiamkan diri.......
*

*

*

*

*
on minday morning sblm g sklh...hubby ckp "nk guna DSLR abg 2 ambik le"...saya pun terpikir-pikir nk bwk ke x....bknnye apa,saya ni x pandai nk guna sbnrnye
(baik mengaku jer )...kang klu rosak....teruk lak saya kena ganti...kamera saya 2 murah jer harganye berbanding dgn DSLR dia kn....
*

*

*

*

*
tp.......
*

*

*

*

*
saya tetap nk hubby saya ganti kamera saya semula!!!!!!!







Saturday, May 15, 2010

selamat hari guru...........

selamat hari guru!!!!!!!!!!!!!!!!

kepada semua insan yg bergelar GURU.......anda adalah insan yang hebat ( termasuklah diri saya..kehkehkehkeh )
kerana jasa dan pengorbanan yang anda semua curahkan dalam mendidik anak bangsa tidak ternilai harganya....
dari mula mengenal huruf hinggalah menjadi manusia yg berjaya semua bermula dgn seorang guru.......
walaupun anda dibebani dgn tugas yg kadang-kadang x termampu dilaksanakan...bersabarlah ( walaupun saya kadang2 tension rasa mcm nk berhenti )...insya allah ganjaran pahala menanti anda...
sentiasalah mendoakan kejyaan anak2 didik anda kerana doa seorang guru ibarat doa seorang ibu.......

lastly.....................
SELAMAT HARI GURU.......

video

Thursday, May 13, 2010

MC...........

salam semua...................

ari ni saya x dtg skolah.....mesti student saya rindukan saya ( maklumlah cikgu baik hati... ).
sebenarnye saya sakit perut...ntah knpa ler perut saya meragam sejak mlm td

*


*


*

*
soo ari ni,saya hanya duduk dirumah sambil lepak2 dn layan cd....semua keje umah dibuat oleh en.muhd hafiz suami kesayangan saya....thank you sayang.......

ptg ni duk tggu org dtg servis aircond.........cepat ler dtg....kami nk kuar ni!!!!


Tuesday, May 11, 2010

la la la la

dah lama bangat saya x mengupdate kn blog saya ni..................dh byk sawang pun haaaa......apa nk buat tukang tulis blog ni sibuk yg amat sepanjang minggu ni....( stress yg menggila )..

byk sgt insiden yg terjadi sepanjang dua minggu kebelakangan ni...bermula dgn peristiwa sedih dimana saya telah kehilangan seorg sepupu akibat kemalangan jln raya...memang sedih sgt2.then sibuk dgn keje2 sekolah yg x pernah selesai...( ntah bila nk selesai aku pn x tau )

tp.....yg bestnye...semalam mr hubby dh blk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gembira sgt2 saya bila dia dh ada dpn mata!!!tido mlm saya dh lena skrg...dh xde rasa takut2 lg!!! blk skolah je saya dh ada teman berbual kt our sweet home!!!klu x 2 blk skolah je.....rasa sumyi yg amat....

pas ni nk buat plan utk jln2 cuti2 malaysia...yahoooooooooooooooooooo

Monday, May 3, 2010

sungguh benci mood ini!!!!


eeeeeeeeeee.....
dh lama x menulis kt blog kesayangan saya ni.............ari ni mood sgt2 x baik!!!!nk tau sbb apa....sbb my hubby kena blk ke KSB semula.....klu ikutkn dia dh blh sign off tp ofis nk suruh tunggu smpi audit le plak....
bengang jer saya rasa.............sesuka hati je nk tahan org x bg blk....my hubby lk...ikut je apa yg opis 2 kata ( aisehhhh....aku lk yg emo )....memang saya rasa nk marah........sb klu hubby saya x turun this month...byk benda yg akan tergendala!!!!!uwaaaaaaaaaa....